Bolu'dan Haberler

2018 Mengen Uluslararası Aşçılık Ve Turizm Festivali Toplantısı

2018 Mengen Uluslararası Aşçılık Ve Turizm Festivali Toplantısı

33. Mengen Uluslar arası Aşçılık ve Turizm Festivali 28 Haziran Perşembe günü İstanbul Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyon merkezinde Belediye Başkanımız Sn. Turhan BULUT ve STK Temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirild

33. Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivalinin ilk toplantısı Mengen Belediye Başkanı ve Festival Düzenleme ve Yürütme Kurulu Başkanı Turhan BULUT’un başkanlığında Belediye Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Kaymakamlık Makamı Temsilcisi Abdurrahman ELARSLAN, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Temsilcisi Zekiye TÜTÜNCÜ AYDIN, Belediye Meclisi Temsilcisi Ö. Özgür ÖZALP, Belediye Temsilcisi Mukadder AKSOY,  AİBÜ Mengen Aşçılık Meslek Yüksekokulu Temsilcisi Öğretim Görevlisi Berker ÇİFTÇİ,  AİBÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Temsilcisi Öğretim Görevlisi Osman ÇAVUŞ,  Esnaf ve Sanatkarlar odası temsilcisi Burhan ERÖZ, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hakkı YAVUZ, TAŞPAKON Başkanı Gökhan TUFAN, Mengen Aşçılık ve Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Hasan DOĞAN, ASOMDER Temsilcisi Fuat BAYRAM ve Tugay KABASAKALOĞLU katıldılar.

Toplantıda Aşçı Federasyonları ve Dernekler her yıl kalitesini bir üst seviyeye çıkaran Festivalin hazırlıkları ile ilgili bilgi alışverişi yaptılar. TAŞPAKON Başkanı Gökhan TUFAN 32. Festivale 60 mutfak ile katıldıklarını, bu yıl düzenlenecek olan 33. Festivale ise 66 kent mutfağının geleceğini ve en az 10 ülkenin katılacağı açıklamasında bulundu. Mengen Belediye Başkanı Turhan BULUT ise toplantının fevkalade olumlu bir toplantı olduğunu, tüm katılımcıların son iki Festivalde Türk mutfağı adına 60 kentin katılımı ile yöresel lezzet ve tatlar zirvesi yaptığını, 33. Festivale 66 kentle birlikte, O kentlerin Belediye Başkanlarının da katılacağını, Dünya mutfaklarının Festivale damga vuracağını, en az 10 Ülkeden katılım olacağını ve Ülkelerini temsil eden değerli aşçıların katılımları ile birlikte ilk defa Uluslararası formatında Aşçılar Festivalini gerçekleştireceklerini belirtti. Festival Düzenleme ve Yürütme Kurulu 33. MENGEN ULUSLARARASI AŞÇILIK VE TURİZM FESTİVALİ Tarihini 4-5 Ağustos 2018 olarak belirlendi.

Related Articles

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir